Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/stevig/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/stevig/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Artikels - Stevig in je schoenen

Artikels

Hoe ga jij om met negatieve gevoelens en overtuigingen?

Als ik op beurzen sta, vraagt men mij soms: ‘Hoe kan ik beter in mijn vel zitten?’

De oorsprong van negatieve gevoelens en overtuigingen ligt in het feit dat je niet aan de normen voldoet die je jezelf oplegt. Meestal leg je de lat voor jezelf heel hoog en kan je daar niet aan voldoen.
Je kunt leren situaties hanteren. Door bewuster, alerter te zijn van hoe je reageert in moeilijke situaties.

De verandering kan dus alleen maar van jezelf komen. Je dient je bewust te worden van de normen waarnaar je leeft.

Hoe denk je over jezelf?
Wat gaat er in je hoofd om als er zich een moeilijke situatie voordoet?

Bijvoorbeeld: Als je vindt dat collega’s en vrienden of kennissen niet vriendelijk tegen je zijn, dan zal je je niet goed voelen, negatieve gevoelens steken de kop op en je gaat je neerslachtig gaan voelen of beginnen klagen en zeuren.

De volgende stap is dan om te leren herkennen wat de negatieve gedachten in je hoofd met je lichaam doen.

Bijvoorbeeld: hart klopt heel snel, ik voel me warm aanlopen, blozen. Of je maag kan ineenkrimpen.

Wat voel jij als je je in een moeilijke situatie bevindt?
Wat gebeurt er met jouw lichaam?

positief-denken-2

 

Grenzen stellen

Meestal wanneer je je eigen grenzen niet durft te stellen is er een soort angst aanwezig. Angst om niet graag gezien te worden, angst om iets verkeerd te doen, angst om alleen te zijn,….. er zijn ontelbare soorten angst.

Wat is angst? Aangenomen Negatieve Geloofsovertuigingen Slaan Toe.
Waar angst heerst is er bijna altijd een gebrek aan liefde, zelfliefde. Je miskent jezelf en voelt je op één of andere manier minderwaardig ten opzichte van iemand anders.
En met zelfliefde bedoel ik hier niet egoïsme maar echt leven vanuit een balans en jezelf kennen. Het verschil leren opmerken wanneer je in oude vertrouwde gewoontes vervalt en je jezelf niet meer energiek voelt.
Leren aangeven waar je grenzen zijn op een zachte manier zodat de ander weet wat jij wilt. Zelfliefde is aangeven wanneer het voor jou ‘genoeg’ is, zonder de ander met de vinger te wijzen of boos te worden. Want hoe kan de tegenpartij weten waar jouw grenzen zijn als jij die niet zelf aangeeft? En ga je er eens over, neem dan zonder morren de verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes op, de ander is niet verantwoordelijk voor wat jij doet of hoe jij je voelt.

 • Waar liggen jouw grenzen?
 • Op welke manier kan jij dit duidelijk aangeven?

Keep calm

 

Wie bepaalt jouw keuzes?

Heb jij het ook altijd zo druk?
Slaag jij er ook niet in om zaken af te werken?
Laat jij je ook makkelijk verleiden om dingen te doen voor iemand anders?

In de drukke tijden waarin we nu leven is het een hele klus om onze job, huishouden, hobby’s en vrienden te combineren. En zeker om tijd te vinden voor onszelf. Er is altijd wel iets wat voor afleiding zorgt waardoor we nooit toekomen om voor onszelf te kiezen.

Sta jij jezelf toe om tijd vrij te maken om iets leuks te doen?
Stip jij elke week in je agenda momenten aan die voor jou alleen bedoeld zijn?

Je kan pas echt klaar staan voor iemand anders als je zelf goed in je vel zit. Wie zich goed in zijn vel voelt kan anderen de nodige aandacht geven zonder over zijn grenzen heen te gaan.
Zeg nu zelf, het is toch niet echt realistisch om altijd klaar te staan voor je kinderen, partner, familie, vrienden,….Zij dienen ook hun verantwoordelijkheid op te nemen in het leven en niet steeds afhankelijk te zijn van jou.

Hoeveel momenten ga je deze week inlassen voor jezelf?

 

balans werk_leven

 

 

Waag jij de sprong in het onbekende?

Wat is het dat je tegenhoudt om je mooie plannen te verwezenlijken?
Wat maakt dat je steevast blijft kiezen voor je vertrouwde omgeving en je daarbij ontevreden voelt?
Denk je: ‘Ik ben nu eenmaal zo’ en kom je hierdoor niet in beweging?

De enige manier om je mooie plannen waar te maken, is risico’s durven nemen en de sprong in het onbekende wagen. Wat kan er fout gaan? Ben je bang om slechte keuzes te maken? Hebben de keuzes die je tot nu toe maakte er voor gezorgd dat je in je leven hebt verwezenlijkt wat je diep vanbinnen wenst? En voel jij je comfortabel in de relaties met anderen?

Verandering is actie ondernemen. Op zoek gaan naar het volgende ontbrekende puzzelstukje in je leven dat dit waardevoller kan maken. Het leven is een aaneenschakeling van vele puzzelstukjes die in mekaar passen. Het komt zelden voor dat iedereen al alle puzzelstukjes in zijn leven heeft verzameld en geen dromen of mooie plannen meer heeft.
Onze creativiteit wordt gestimuleerd door veranderingen. En het gaat er niet om of je er veel geld, succes, aanzien,….mee verwerft. De weg er naartoe is belangrijk. Wat leer je er uit?

Welke sprong in het onbekende staat vandaag op jouw verlanglijstje?

 

 

 

Hoe ga jij om met conflicten?

Heb jij steeds het gevoel iets niet goed te doen?
Heb jij steeds het gevoel dat alles tegenvalt?
Voel jij je vaak afgewezen?
Twijfel je vaak aan jezelf?
Ben je steeds op zoek naar bevestiging bij anderen?

Als het antwoord op de meeste vragen ja is, dan maak je jezelf afhankelijk van anderen.
Door jezelf te observeren, wat gaat er in je hoofd om als iets niet lukt, door hier meer bewust van te zijn, kan je leren om stapsgewijs onafhankelijker te worden.
Want hoe onafhankelijker je wordt, hoe meer zelfvertrouwen je verwerft.
Leer jezelf beter kennen door na te gaan wat je blij maakt, waar je energie van krijgt en van welke dingen juist niet. Sta alerter en bewuster in het leven, je doet jezelf hier een heel groot cadeau mee. Doe ook eens iets wat je nog nooit hebt gedaan, iets totaal nieuws. Wat is er trouwens het ergste wat je kan overkomen als je eens iets totaal nieuws probeert?

8ddbd861-5368-45c2-a765-1109d1701a92

 

Dromen realiseren

Kom jij er nooit aan toe om jouw dromen te realiseren of om te doen wat je  diep in je hart graag wil doen?
Heb je voortdurend uitvluchten en schuif jij die droom steeds meer op de lange baan?
Totdat jij je niet meer goed in je vel voelt in je huidige job, of je ziek wordt.? Je realiseert je dat het leven aan jou voorbijgaat, je wordt geleefd in plaats van dat je jouw eigen leven leidt. Je hebt alles wat je diep in je hart wou genegeerd en altijd klaargestaan voor anderen, jezelf weggecijferd.
Wat houdt jou tegen om je dromen te realiseren?
Is het:

 • Angst om wat anderen over jou gaan zeggen als je kiest voor jouw droom?
 • Angst om risico’s te durven nemen?
 • Angst om jezelf te tonen zoals je echt bent?
 • Angst om afgewezen te worden?

Wat is het dat jou weerhoudt om je droom na te streven? 

 

Op welke manier communiceer jij?

Mensen reageren allemaal op elkaar. Zowel verbaal als non-verbaal.
De manier waarop je iets zegt of doet is echter wel van belang.

Bijvoorbeeld:

 • ‘Je rookt gans de dag door, heel het huis stinkt hiernaar. Stop daar nu toch eens mee.’
 • ‘Ik vind het niet fijn dat je zoveel rookt binnen in huis. Het ruikt niet lekker en ik heb daar last van.’

Welke manier is de meest productieve denk je?

In het eerste voorbeeld daar wordt op een kleinerende manier gesproken.  Er is een persoonlijk verwijt. Deze manier is weinig productief. De persoon die aangesproken wordt kan het gevoel krijgen dat hij niets goed kan doen.

ISS_5209_00001

In het tweede voorbeeld daar spreekt de persoon vanuit zijn eigen ervaring en komt op een volwassen manier voor zichzelf op. Er wordt gesproken op het gedrag van de persoon.

Op welke manier benader jij personen?

 attitude is alles

 

 

Hoe stressbestendig ben jij?

Volgens een aantal wetenschappers is stressbestendigheid erfelijk bepaald. Anderen zijn van mening dat je stressbestendigheid mede bepaald wordt door je zelfvertrouwen en je zelfbeeld. Het spreekt voor zich dat mensen die stevig in hun schoenen staan, gemakkelijker omgaan met stress dan mensen die vaak twijfelen aan zichzelf en moeite hebben om hun grenzen te stellen.

Hoe kijk jij naar gebeurtenissen? Valt het je moeilijk om te zeggen:’Het is anders dan ik voor ogen had, maar dit is ook goed.’ Denk jij steeds ‘Ik maak altijd van die domme fouten?’ Geloof me, toch ben ik er zeker van dat jij ook dingen goed doet. Je kunt het ook van de andere kant bekijken: Fouten zijn er om iets te leren. Door deze ingesteldheid ben je weerbaarder tegen stress en depressieve gedachten en sta je steviger in je schoenen.


Stress_nieuwsbrief14

 

Kies je voor problemen oplossen of voor nieuwe uitdagingen aangaan?

Hoe ga jij om met problemen?
Wat doe jij met nieuwe kansen, uitdagingen in je leven?

Heb je al opgemerkt dat je van problemen oplossen moe wordt? Je verliest energie.
En heb je al het verschil gemerkt als je aan iets nieuws, uitdagends begon, dat je dan veel bijleert en daar energie van krijgt?

Natuurlijk heeft iedereen al wel eens tegenslag en loopt niet altijd alles van een leien dakje. De manier hoe je hiermee omgaat is wel bepalend hoe je je voelt.

Een voorbeeld: je verzuipt in je werk, ook thuis is het een hectische toestand. Je bent niet ver meer af van een burn-out.

Je zou bij zo’n situatie op je werk hulp van collega’s kunnen inroepen of met je diensthoofd gaan praten. Je hebt het recht om voor jezelf op te komen en te zeggen dat het je te veel wordt. Of je kan ook belangrijke taken en minder belangrijke taken sorteren en je stapeltje belangrijke taken onderverdelen in meest dringend en dringend. Je kiest ervoor om met meest dringende zaken verder te gaan zodat dit stapeltje al afgewerkt wordt en zo pak je de andere stapeltjes eveneens aan.
Ook thuis kan je zeggen dat bepaalde taken die dag er niet meer bij kunnen. Je zou hulp kunnen vragen aan je huisgenoten. Als dat niet kan, bepaal dan ook wat echt die dag het meest dringende is. Vergeet vooral niet dat je zelf belangrijk bent en tijd voor jezelf neemt om dingen te doen die jij graag doet. Daar word je vrolijk van en je energiepeil stijgt.

Waar ga jij in de toekomst voor kiezen?

Ga je deze ingeslagen weg blijven volgen?
Of kies je voor een andere aanpak?

balans werk_leven

Complimenteren werkt!

Mensen hebben een sterke behoefte naar erkenning, aanraking of aanmoedigingen zowel verbaal of non-verbaal.
Als jij en je vriend(in) elkaar begroeten en vragen ‘Hoe gaat het?’ is dit een erkenning. Er wordt interesse getoond.
Iedereen heeft de mogelijkheid te complimenteren of een aanmoediging te geven.  De aanmoedigingen kan je op een persoon richten of op het gedrag van een persoon.
Je hebt deze complimenten nodig, denk maar eens terug aan toen je ouders je feliciteerden wanneer je een goed rapport kreeg op school. Hoe voelde dat?
En wanneer je een doel bereikt had , gaf dat jou ook een goed gevoel, toch?
Het ergste wat je kan overkomen is dat je totaal genegeerd wordt. Is het je al eens overkomen dat je een taak voltooide en heel goed wist dat deze in orde was, maar vervolgens reageerde je baas of collega’s of familie helemaal niet.  Hoe voelde dat toen voor je? 
 

Egogerichte en taakgerichte mensen

Ken jij het verschil tussen egogerichte mensen en taakgerichte mensen?
Als je iets wilt ondernemen, kan je kiezen om een activiteit te doen, omdat je deze interessant vindt en iets nieuws wilt leren. Of je kan deze activiteit ook doen met een visie om indruk op iemand te willen maken of plezier te doen. Je doet dit om in de belangstelling te staan. De activiteit kan waardevol zijn, waarom je deze kiest is zeer egogericht. Deze activiteiten zijn dan ook ongeschikt voor het opkrikken van je zelfvertrouwen.

Taakgerichte activiteiten zijn beter om je zelfvertrouwen een boost te geven. Deze activiteiten zijn erop gericht om je talenten en vaardigheden te verkennen en te ontplooien. Je leert veel bij en de weg die je aflegt is belangrijker dan het doel behalen. Mensen die vooral taakgericht bezig zijn genieten meer van wat ze doen. Ze leren bij en als het eens een keertje tegenvalt, nemen ze de draad weer op en beginnen opnieuw.
Het verschil tussen taakgerichte mensen en egogerichte mensen zit hem dus niet in wat ze precies doen, maar waarvoor.

Een voorbeeld:

 • Pedro schildert en stelt zijn kunstwerken voor als de beste. Hij vindt zichzelf veel beter dan Van Gogh en wil graag dat iedereen zijn kunstwerken mooi vindt. Dit is egogericht.
 • Pedro schildert en kan zichzelf daar in uiten. Schilderen op zich brengt hem tot rust en hij wil daar graag zoveel als mogelijk zijn vrije tijd aan besteden. Hij stelt het op prijs als iemand zegt dat zijn schilderijen mooi zijn, toch het is niet het belangrijkste. Dit is taakgericht
              afbeelding EGO.jpg

Welke uitdagingen heb jij de laatste tijd ondernomen?
Hoe hoog leg jij de lat voor jezelf?
 

Hoe vaardig ben jij?

Reeds als ongeboren baby ben jij jouw vaardigheden aan het ontwikkelen. Door je te bewegen in de moederschoot had je al de liefdevolle aandacht van je moeder.
Als kind leerde je snel welk gedrag een bepaald resultaat opleverde. Op school leerde je vele zaken en in een aantal was je heel goed.
Tot op deze dag ben jij je vaardigheden aan het uitbreiden. Studeer je nog? Werk je? Wat je ook doet, je vaardigheden zijn altijd aan het evolueren.

Als je iets onderneemt en het geeft niet onmiddellijk het gewenste resultaat, dan kan je hieruit leren. Je probeert een andere manier tot het je een goed resultaat oplevert.

Zo breid je jouw vaardigheden telkens uit.

 wordle self esteem

 

Rouw is een natuurlijke emotie

Ook al komt het overlijden niet onverwacht, de nabestaanden kunnen dit als verpletterend ervaren. Ze weten niet hoe ze er ooit nog bovenop zullen geraken. De pijn die met rouw te maken heeft, herinnert hun steeds aan dit verlies. In de huidige maatschappij is er weinig, tot geen ruimte om te rouwen. Na amper één week moet je terug aan het werk, Een maand na de plechtigheid blijven kennissen, vrienden en familie meer en meer weg. Het is nog niet zo gek lang geleden dat onze maatschappij een stilzwijgende rouwperiode van 2 jaar aanhield. Een rouwend persoon kan tal van emoties beleven. Ik som er enkelen op:

 • ontkennend ( Ik kan het niet geloven dat dit gebeurt)
 • boos ( Waarom laat je me hier alleen achter?!)
 • depressief ( Telkens ik aan je denk word ik verdrietig)
 • aanvaarding ( Het is moeilijk te accepteren dat je er niet meer bent toch ben ik blij met de mooie herinneringen aan jou die ik wel kan bewaren.)

 

Er zijn zelfs mensen die geen rouw doormaken. Hier zijn tal van oorzaken mogelijk zoals onder andere verdringing, ontkenning en nog meer. Dit kan op termijn leiden tot depressies of zelfs tot een posttraumatische stressstoornis.
Heb jij een dierbaar persoon verloren en herken je een terugkerende emotie? Aarzel dan niet om contact op te nemen

 

 

Wees je eigen authentieke leider

Het loslaten van negatieve overtuigingen, actie ondernemen, normen en waarden die je jezelf oplegt die je tegenhouden om je doel te realiseren liggen enkel bij jezelf.

Jij kan zelf de verandering teweegbrengen om de uitdaging aan te gaan en je angsten te overwinnen om  je doel te bereiken.

Het is veel leuker om op te komen voor jezelf, je grenzen aan te geven op een verantwoorde wijze en je goed in je vel te voelen.

cartoon-hand-drawing-character-business-woman

Wees zelf de verandering die je wil bereiken – ga ervoor – onderneem actie.
Werk stap voor stap aan je nieuwe “IK” en straal eigenwaarde en zelfvertrouwen uit. Laat je niet meer tegenhouden door angst om voor je droom te gaan. Je zal merken dat er heel wat inspiratie zal komen om je nieuwe plannen uit te voeren. Je zal nu stevig in je schoenen staan en voor jezelf opkomen.

STEVIG IN JE SCHOENEN STAAN = IN JE EIGEN KRACHT STAAN
JEZELF VERTROUWEN = IN JE EIGEN KUNNEN GELOVEN

Leren omgaan met conflictsituaties

Heb jij soms het gevoel “niet goed genoeg” te zijn?
Heb jij soms het gevoel dat er niks lukt zoals je dat zelf zou willen?
En ga je hierdoor situaties gewoon uit de weg? Of stel je ze steeds weer uit?
Hoe hoog leg je de lat voor jezelf?
Is er ruimte om fouten te maken of wil je dat alles vanaf de eerste keer “perfect” is?
Denk jij dat je faalangst hebt?

mistakes are proof you are trying

Iedereen is uniek met zijn eigen talenten en beperkingen. Leer jezelf beter kennen.

• Wat doe je graag?
• Wat wil je?
• Waar ben je goed in?
• Waar ben je minder goed in en kan je hulp inschakelen?

Ga regelmatig even stilzitten, neem pauzes en doe aan zelfreflectie.

Door dit op geregelde tijdstippen te doen ontdek je welke stappen je al gezet hebt en welke je nog dient te doen.
Je merkt je vooruitgang op, soms een kleine stap, soms een iets grotere. Je leert jezelf beter kennen. Wees dankbaar voor de stappen die je al hebt gezet. Zowel voor de kleine als de grote. Ze zijn allemaal even belangrijk en ontdek eens hoe stevig je in je schoenen gaat staan. Falen bestaat niet. Als het niet onmiddellijk lukt, dan betekent dit gewoon dat het niet van de eerste keer gaat en je neemt een volgende kans om het opnieuw te proberen.

Wil jij echt veranderen, meer zelfvertrouwen opbouwen en steviger in je schoenen staan?

Neem dan nu contact op met Anne of Dirk zij helpen je graag hierbij.

 

Durf jij op te komen voor jezelf?

Voor jezelf opkomen en je durven uiten betekent uit je comfortzone stappen, alle negatieve overtuigingen, angsten loslaten, de uitdaging aangaan en voor je doel gaan.

Dit vraagt geduld, veel oefenen en vooral doorzetten. Niet opgeven als het eens een keertje niet lukt. Geef jezelf ruimte om fouten te maken.
Je kan altijd opnieuw beginnen en misschien eens een andere manier uitproberen om je doel te bereiken.
Je zal merken dat je nadien veel steviger in je schoenen zal staan, meer eigenwaarde en zelfvertrouwen gaat uitstralen.

reach goals

Onderneem actie, ga uit je comfortzone en omarm je angsten. Door te oefenen, de uitdaging aan te gaan, het effectief te doen, ga je er steeds beter in worden en stap voor stap ga je veel meer zelfvertrouwen uitstralen. Geloof in jezelf!

 

Hoe kom jij over bij andere mensen?

Heb jij er al eens bij stilgestaan hoe je overkomt bij andere mensen?
Wat vertelt jouw lichaamstaal aan andere mensen?

Je houding en hoe je naar jezelf kijkt bepalen in grote mate ook hoe anderen je benaderen.

LucyGray

Als je iemand voor het eerst ontmoet beoordeel je hoe hij of zij er uit ziet: is het een man of een vrouw?  Welke leeftijd heeft hij of zij? Hoe gaat deze persoon gekleed en welke houding neemt deze persoon aan: rechtop, gebogen, open of gesloten. Dit alles geeft een eerste indruk waar we iemand op beoordelen. Als men over iemands houding spreekt, wordt vaak iemands attitude, zijn grondhouding, bedoeld en niet alleen zijn lichaamshouding. Toch heeft het één met het ander te maken.
Het nadoen van houding en bewegingen is iets dat we al van nature doen. Als baby en als kind leerden we veel door het nadoen van onze ouders en andere mensen om ons heen. Ook als volwassene kopiëren we iemands houding als we de ander aardig vinden of wanneer we het eens zijn met wat hij zegt. Dit gaat totaal onbewust.

Tips:

 • Vraag enkele vrienden feedback over je lichaamshouding, heel eerlijk en open, zonder oordeel.
 • Ga vervolgens aan de slag met de info die je kreeg. Voel eens welk effect dit heeft op jou en je omgeving?

 

Maak van je “angstbeestjes” je beste vriend

Herken je dat je waar je het meeste bang voor bent, waar de “angstbeestjes” toeslaan, je dat juist het meest wil vermijden?

Kamp je ook met uitstelgedrag omdat je denkt dat je anders je angsten niet meer de baas bent?

shutterstock_73607380

Tips om de “angstbeestjes” aan te pakken:

  • Kies iets wat je heel graag wilt, neem een droom/doel dat je wilt bereiken
  • Verdeel de weg naar je droom/doel in kleine haalbare trapjes

shutterstock_147516524-pagina001

  • Maak elke trap uitdagend genoeg zodat je er effectief mee aan de slag gaat
  • Start met de eerste trap en geef jezelf voldoende tijd om het uit te voeren.
  • Geef jezelf een beloning na elke trap dat je hebt bereikt (bv. Jezelf eens lekker laten verwennen met een massage , een dinertje met vrienden, een daguitstap,….)

Wil jij echt veranderen, meer zelfvertrouwen opbouwen en steviger in je schoenen staan? Neem nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek via deze link: contacteer ons.

 

Leer je angstbeesten kennen

Kom jij er nooit aan toe om je dromen/doelen te realiseren?
Schuif je steeds dat wat je diep in je hart wil doen voor je uit?
Voel jij je ook niet meer goed in je vel in je huidige job?
Heb je soms ook het gevoel dat je geleefd wordt, dat je jezelf wegcijfert?

Wat is het dat je tegenhoudt om je dromen/doelen te realiseren?

  • Zijn het angstbeestjes die de kop op steken?
  • Angst om wat anderen er over gaan zeggen als je voor je droom kiest?
  • Angst om bepaalde risico’s te durven nemen?
  • Angst om jezelf te tonen, te laten zien wie je echt bent?
  • Angst om afgewezen te worden?

Angstbeesten_medium

Angsten zijn negatieve overtuigingen – irrationele overtuigingen die je voor ‘waar’ bent gaan aannemen.
Deze overtuigingen komen voort vanuit de opvoeding, school, kindertijd,….
Toen, op dat ogenblik, waren deze overtuigingen misschien heel eventjes waar, maar velen zijn zich ermee gaan vereenzelvigen en geloven dat na vele jaren nog steeds. Jij ook?

Wordt het nu stilaan geen tijd om niet alles te blijven geloven wat anderen over je zeggen en
dat je jezelf leert kennen en gaat onderzoeken wat je zelf heel graag wilt en er ook voor te gaan?

Leer jezelf kennen, dan doet het er niet toe wat anderen over je zeggen, want je WEET DAN WIE JE BENT!

Wil jij echt veranderen, meer zelfvertrouwen opbouwen en steviger in je schoenen staan? Neem nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek via deze link: contacteer ons.

 

Herken jij jouw patronen?

1.

Ik loop door een straat.
Er is een diep gat in het trottoir
Ik val erin
Ik ben verloren…ik ben radeloos
Het is mijn schuld niet.
Het duurt eeuwig om een uitweg te vinden.

2.

Ik loop door dezelfde straat.
Er is een diep gat in het trottoir
Ik doe alsof ik het niet zie.
Ik val er weer in.
Het is niet te geloven dat ik op dezelfde plek ben.
Maar het is mijn schuld niet.
Het duurt nog lang voordat ik eruit ben.

3.

Ik loop door dezelfde straat.
Er is een diep gat in het trottoir
Ik zie dat het er is.
Ik val er weer in…het is een gewoonte.
Mijn ogen zijn open.
Ik weet waar ik ben.
Het is mijn schuld.
Ik kom er direct uit.

4.

Ik loop door dezelfde straat.
Er is een diep gat in het trottoir
Ik loop eromheen

5.

Ik loop door een andere straat

shutterstock_130720814

Wil jij je patronen leren herkenen, meer zelfvertrouwen opbouwen en steviger in je schoenen staan?

Neem dan nu contact op met Anne of Dirk zij helpen je graag hierbij.

 

Maak kennis met je “angstbeestjes”

Onlangs had ik een coachgesprek met Carlos. Hij is een drukbezette jongeman, en heeft een vrij belangrijke functie in een grote organisatie. Ondanks het feit dat hij zoveel diploma’s heeft en een belangrijke job, is Carlos zijn grootste hulpvraag om te werken aan zijn zelfvertrouwen.

Het valt me op dat heel veel mensen twijfelen aan zichzelf en niet tevreden zijn met hoe ze eruitzien of wat ze hebben in hun leven. Tegelijkertijd is het voor veel mensen moeilijk om verandering in hun leven te brengen of de manier hoe ze denken over bepaalde zaken te veranderen. Ook zo bij Carlos.

Figuur ijsberg

Een eerste fase in het werken met Carlos is om opmerkzaamheid te creëren. Gewoon opmerken dat er iets gebeurt zonder iets te willen veranderen. Opmerkzaam zijn voor de beslissingen die je neemt, of ze nu bewust of onbewust zijn. Want, van de meeste beslissingen die je neemt in je leven gebeuren er slechts +/- 10% echt BEWUST. Dit betekent dan ook dat 90% van je beslissingen ONBEWUST gebeuren.
Dit heeft te maken met je ervaringen uit je kindertijd, je opvoeding, je emoties, irrationele overtuigingen, je cultuur,…..

Iedereen kan aan meer zelfvertrouwen werken.
Als je weet dat je onbewuste 90% van de tijd de overhand neemt, kan je leren meer inzicht krijgen in je eigen gedrag, houding, emoties, irrationele overtuigingen,….
Dit inzicht kan je al een heel eind op weg helpen.

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is : WIL IK ECHT VERANDEREN?

• Voel je weerstand bij deze vraag?
• Weet dat zelfvertrouwen ontwikkelen betekent, meer verantwoordelijkheid nemen voor wat je zelf doet. Opkomen voor jezelf en de dingen die je graag doet.
Stap voor stap zal je dienen actie te ondernemen. De dingen anders gaan aanpakken. Dit vraagt inzet en veel oefenen.
• Door gebruik te maken van bepaalde methodes kan je het proces van verandering ondersteunen, en het is overal makkelijk toepasbaar. Deze methode kunnen wij je aanleren.

Wil jij echt veranderen, meer zelfvertrouwen opbouwen en steviger in je schoenen staan?

Neem dan nu contact op met Anne of Dirk zij helpen je graag hierbij.